Küçük şeyler...

16 Mart 2015 Pazartesi

Severek yapıyorum.














































































                                  "PRENSES ve BEZELYE TANESİ"


Çocukların en çok sevdiği masallar arasında “Prenses ve Bezelye Tanesi ”  masalı gelir- miş ( Doğrusu bu masalı ben henüz öğrendim!. .)
Prenses ve Bezelye Tanesi Masalı, Hans Christian Andersen  Masallarının en sevilenlerinden  biridir.

         " Günlerden çok fırtınalı ve sağnaklı bir gündür. Tepenin yüceliklerindeki büyük şatoda bir kral, kraliçe ve yakışıklı oğulları prens oturmaktadır.

Prens çok uzun yıllar boyunca kendi gibi iyi ahlaklı ve güzel bir prenses arar. Ancak bu kadar aramaya rağmen bulamamıştır ve bunun üzüntüsüyle şatoya geri dönmüştür.
Durumu krala anlatacağı zaman kapı vurulur. Kapıyı açan kral karşısında sırılsıklam olmuş güzel mi güzel bir kız görür, hemen içeriye alır, kraliçe kızın bir prenses olamayacağını ve kızın asil olmadığını düşünerek prensin kızla evlenmesine karşı çıkar. Daha sonra, o gece, kız için hazırlanan yatağın altına bir bezelye tanesi koydurup, üstüne de yumuşak yataklar koydurarak  kızı şatolarında ağırlarlar.
Sabahleyin kıza rahat edip etmediğini soran kraliçeye,kız " sabaha kadar uyumadığını ve yatakta bir şeyin kendisini rahatsız ettiğini" söyler.
Kraliçe buna çok sevinir ve gülümseyerek “ancak bir prenses bu kadar nazlı olabilir"  der.Ve prensin bu kızla evlenmesine izin verir. "
                                                     




















































































































Hiç yorum yok :

Yorum Gönder